f t g m
Copyright 2021 - @Lelienhuyze.nl

De RegenboogLelie extra editie december 20

 

Binnenkort start het initiatief Samen Slim Rijden Haverleij. Samen met bewoners uit het Slot en de 6 kastelen willen we elektrische auto’s delen met elkaar. Een mooi initiatief voor milieu, parkeerruimte en portemonnee. In dit artikel leggen we kort uit wat en waarom.

Geïnteresseerd? Meld je dan voor 15 januari vrijblijvend aan via onderstaande website. haverleij.samenslimrijden.nl Bij voldoende belangstelling wordt een informatieavond georganiseerd en kunnen we van start.

Waarom een elektrische auto delen?

De parkeerdruk is op een aantal plekken erg hoog en iedere deelauto vervangt 5-7 gewone auto’s. Een elektrische auto is bovendien stiller en stoot minder Co2 en stikstof uit.  Door de Coronacrisis zijn we meer gaan thuiswerken en staan er meer en vaker auto’s stil. Ook na Corona zullen we, naar verwachting minder blijven rijden. Een stilstaande auto kost iedere maand toch veel geld. Met een deelauto bespaar je al snel € 150 tot € 200 euro per maand op je autokosten. Kortom, een mooi moment om te overwegen of je nog wel een tweede of zelfs eerste auto nodig hebt binnen je huishouden!

Kortom:

  • Financieel voordeel voor gebruikers
  • Minder stilstaande auto’s, minder parkeerdruk
  • Beter voor het milieu

Hoe werkt het?

Het gebruik van de elektrische deelauto’s werkt heel eenvoudig. Je kiest een abonnement, dat past bij je gebruik. Er zijn abonnementen voor incidenteel en intensiever gebruik (bijvoorbeeld 2-3 dagen per week). Vervolgens kun je met een app op je smartphone een auto reserveren. Het openen en sluiten van de auto doe je met dezelfde app, daarvoor heb je geen sleutel meer nodig. Aan het einde van de maand worden de kosten van het gebruik automatisch verrekend. Er zijn lokale mensen die je graag op weg helpen, zodat je zorgeloos je eerste kilometers kunt gaan maken in de nieuwe deelauto!

Doordat er meerdere auto’s beschikbaar zijn grijp je nooit mis. En omdat de auto’s in een besloten groep worden gedeeld, laat iedereen de auto ook weer representatief (rook- en afvalvrij) achter voor de volgende gebruiker.

Wat gaat er gebeuren?

Vanuit verschillende VvE’s en bewonersverenigingen van de kastelen in de Haverleij wordt meegedacht bij het realiseren van dit initiatief. Els Niessen( no. 8) is voorlopig contactpersoon  namens Leliënhuyze. Bij voldoende belangstelling worden er in januari  per kasteel/buurt digitale informatieavonden georganiseerd, zodat bewoners zich goed kunnen informeren en zich kunnen aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen worden de elektrische deelauto’s rond april 2021 geplaatst door OnzeAuto. 

Initiatiefnemers

OnzeAuto en de Gemeente ‘s_Hertogenbosch zijn de initiatiefnemers. OnzeAuto is een landelijk opererende aanbieder van elektrische deelauto’s in besloten kring. Gebruikers kennen elkaar of leren elkaar kennen. Het aantal deelauto’s zal in de pas lopen met de concrete vraag naar deelmobiliteit. Bij voldoende vraag stelt Gemeente ’s-Hertogenbosch in de publieke ruimte ook laadinfrastructuur beschikbaar.

Meer informatie:

haverleij.samenslimrijden.nl of

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06-53238123

Kennismaken:

Maandag 21 en dinsdag 22 december staat er een demo-auto op het voorplein Leliënhuyze. Wil je deze eens van binnen bekijken of een ritje maken, dan kan dat in overleg met Els Niessen, Leliënhuyze 8.

Met vriendelijke groet,

Els Niessen

John Branderhorst