f t g m
Copyright 2021 - @Lelienhuyze.nl

De RegenboogLelie nr 2, december 2020

Inleiding

Beste kasteelbewoners, nog gauw een nieuwe versie van de Regenbooglelie voor het einde van het jaar. Kerstmis is al voorbij maar het nieuwe jaar wacht. De redactie wenst iedereen een heel gelukkig 2021 hopelijk  zonder corona en blijf gezond!

Oud en nieuw

Een paar jaar geleden is het rond oud- en nieuw een keer goed misgegaan met vuurwerk op het binnenplein. Eén van de bewoners kwam Nieuwjaarsnacht zijn huis uit en kreeg vrijwel onmiddellijk een vuurpijl vlak langs zijn hoofd. Uiteraard niet opzettelijk, maar de vuurpijl dwaalde af. Dit heeft geleid tot blijvende gehoorbeschadiging bij deze bewoner.

Daarom het dringende verzoek om op het binnenplein géén vuurwerk af te steken. Ga lekker buiten de poort.
En eigenlijk: helemaal geen vuurwerk is de norm dit jaar. Het vuurwerk kan toch best wel een jaartje zonder jou?

 

Bestrating brug gerepareerd

Begin december  hebben stratenmakers de kuilen bij de slagbomen weggewerkt. De fietsers onder ons zullen blij zijn. Nu kun je weer zonder horten en stoten langs de slagboom fietsen.

 

Boom op plein West vervangen

De grote boom op het plein West is dit jaar doodgegaan. Gelukkig is hier begin december een nieuw exemplaar voor teruggeplaatst. Nu hebben we op alle vier de pleinen weer levend groen.

Samen slimmer rijden, deelauto-project.

We hebben deze weken een peiling gehouden of er belangstelling is om gebruik te gaan maken van deelauto’s.  21 en 22 december was er een demo-auto op het kasteel.

Alle bewoners hebben per mail en post informatie ontvangen over dit initiatief. Heb je belangstelling, doe dan vrijblijvend mee aan de informatie-avond. Na de informatie-avond besluit je dan of je wel of niet mee wilt doen. Bij voldoende deelname wordt een verdere uitwerking gemaakt  met het VVE-bestuur en Onze Auto.

Begeleiding: John Branderhorst en Els Niessen

De Herberg van de Haverleij

Een jaar geleden is een veelbelovend initiatief gestart: een plek van samenkomst voor alle bewoners van de Haverleij. Daar bleek een flinke belangstelling voor want op de eerste informatieve bijeenkomst kwamen meer liefst meer dan 120 mensen af.
Het idee achter de Herberg is om buurtbewoners uit de kastelen en de omliggende buurten meer bij elkaar te brengen. Het is een plek om nieuwe mensen te leren kennen.
Op de eerste bijeenkomst zijn allerlei initiatieven en ideeën verzameld en die zouden in de loop van 2020 uitgewerkt worden. En toen kwam Covid-19……
De Herberg, zo heet de ontmoetingsruimte in de Antonius Abt school waar je ook voor een gezellige babbel met kop koffie terecht kunt, ging dicht.
Na de eerste lockdown is de Herberg weer voorzichtig open gegaan met een strak deurbeleid en is de ruimte Corona-Proof gemaakt. Na een voorzichtige start nam de belangstelling in september weer toe maar toen kwam de 2e Lockdown en weer is de Herberg gesloten.
Hoe lang dit gaat duren is niet bekend maar in ieder geval tot 19 januari  2021.
Mocht je hiervoor belangstelling hebben, we houden je op de hoogte. Zodra de Herberg weer open gaat, laten we dit weten.
Wil je meer weten , kijk dan op www.herberghaverleij.nl

Tot slot.

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan nog steeds bij de redactie.

Redactieadres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Volgende keer: Hoe houden we droge voeten bij hoog water in de Maas?