f t g m
Copyright 2021 - @Lelienhuyze.nl

Samen Slimmer Rijden

Sinds half december wordt er gekeken of we in de Haverleij voldoende animo hebben om deel-auto’s in te zetten. Op deze pagina vind je het laatste nieuws over dit initiatief.

 

Informatie-avonden in januari en februari ‘21

Tot nu toe hebben zich zo’n 50 geïnteresseerden gemeld binnen Haverleij!
Wil jij ook meedoen? Of wil je meer informatie? Kom naar de online informatieavonden.
Tijdens de informatieavond geven de initiatiefnemers uitgebreide informatie over Samen Slim Rijden Haverleij. En beantwoorden ze al je vragen. 

  • Donderdag 28 januari om 20.00 tot 21.30 uur
  • Woensdag 10 februari 20.00 tot 21.30 uur
  • Donderdag 25 februari 20.00 tot 21.30 uur
  • Dinsdag 9 maart 20.00 tot 21.30 uur

Schrijf je in voor de online informatieavond

 

 December ’20: Start van de actie

We zijn de actie gestart met een mooi artikel in de Tweeterp. En op kasteel Leliënhuyze hebben we huis-aan-huis een extra editie van onze Regenbooglelie bezorgd. Deze extra editie vind je hier terug. Nieuwsbrief extra editie

 

Op maandag 21 kwam Bram Veldhuis een demo-auto bezorgen bij Els Niessen. En deze auto mochten we tot woensdagochtend inzetten.

Een melding op onze kasteel-whatsapp-groep leverde gelijk een reactie op van Hans, die een eigen laadpaal heeft, die hij voor deze demo belangeloos beschikbaar stelde. Dat was super, want daarmee hadden we ook gelijk voor de nacht een mooie parkeerplaats in de garage.

Gedurende de dag heeft de auto voor het kasteel of op het binnenplein gestaan en dat leverde wel een paar leuke gesprekken met bewoners op. Het heeft niet geleid tot kijken of proefritjes.

Reacties van de bewoners: over het algemeen vindt iedereen het een mooi initiatief, maar of het toepasbaar is….. Een echtpaar had zojuist de tweede auto weggedaan en had voldoende aan 1 auto. Een dame alleen, die weinig rijdt, maar helemaal verknocht is aan haar eigen auto en niet zonder wil. Een echtpaar waarvan de vrouw niet in de grote auto van haar man durft te rijden. Een moeder van twee zoons van 19, die nu af en toe in pa’s auto rijden. Allemaal potentiële deelnemers, maar nog geen toezeggingen.

John en Els zijn de enigen die even in de Nissan Leaf hebben gereden en het rijdt als de brandweer. Je moet echt oppassen dat je niet te snel rijdt. Het is echt super-easy om mee te rijden, zeker als je de e-pedal aan hebt staan, dan gebruik je bijna alleen het gaspedaal. De draaicirkel viel wel wat tegen.